1inch samler $ 12 millioner for å holde tritt med DeFi’s Growing Crop of DEX Aggregators

Desentralized exchange (DEX) aggregator 1inch har stengt en finansieringsrunde på 12 millioner dollar ledet av Pantera Capital.

Andre støttespillere inkluderer ParaFi Capital, Nima Capital, LAUNCHub Ventures, Spark Capital, gumi Cryptos, Blockchain Capital og angel investorer Josh Hannah, Kain Warwick og Alexander Pack.

1inch planlegger å bruke midlene til å bygge nye produkter, sa administrerende direktør Sergej Kunz i en pressemelding. Finansieringsrunden kommer etter hvert som DEX-aggregatorene – i utgangspunktet frontendene for å optimalisere handel over de beste protokollene innen desentralisert økonomi (DeFi) – har blitt stadig overfylt. Avtalen var strukturert som en enkel avtale for fremtidige tokens (SAFT), sa Kunz gjennom en talsperson.

„Vi har nylig gitt ut versjon 2 av protokollen vår, og det er flere produkter i røret, som vi snart vil avsløre,“ sa Kunz i en uttalelse og lovet å komme med „løsninger som virkelig vil gjøre en forskjell i DeFi rom.“

V2 inkluderer en ny API, kalt Pathfinder, som 1inch sier gir bedre ruting mellom DEX og støtter 21 protokoller, alt fra Balancer til Mooniswap. Algoritmen er i stand til å pakke, pakke ut og overføre sikkerhetspoletter fra Aave og Compound som en del av Bitcoin Up, sa 1inch.

Paul Veradittakit, en partner i Pantera Capital, sa at 1inch gir brukerne „kraftig ruting- og handelsinfrastruktur bak kulissene for å få dem til de beste prisene.“

På spørsmål om hvordan 1 tommer skiller seg ut fra andre DEX-aggregatorer, sa Aleks Larsen, den generelle partneren til Blockchain Capitals venturefond, at firmaet har „en dristig visjon om å bygge den første vertikalt integrerte DeFi-plattformen.“

„Vi tror de er godt posisjonert for å fortsette sitt lederskap innen DEX-aggregering og utvide dybden og bredden av deres produkttilbud over DeFi-markeder,“ sa han til CoinDesk i en Telegram-melding.

1inch ble lansert i august etter å ha samlet inn 2,8 millioner dollar fra Binance Labs, Galaxy Digital, Greenfield One, Libertus Capital, Dragonfly Capital, FTX, IOSG, LAUNCHub Ventures og Divergence Ventures.

Selskapet ble også med på den vanvidd som startet i sommer, og kunngjorde sitt eget oppdrettsprogram med 1INCH belønninger for folk som forplikter tokens til WBTC, USDC, DAI og USDT bassenger på Mooniswap DEX.

Ifølge talsperson Sergey Maslennikov venter lanseringen av 1INCH-token på at en „haug med revisjoner“ skal fullføres.

Oppstarten ble grunnlagt av Kunz, tidligere programvareingeniør hos bilprodusenten Porsche, og Anton Bukov, en tidligere utvikler av smarte kontrakter ved NEAR Protocol.

Finansieringsrunden følger en håndfull andre i DEX-aggregatorområdet, sist en $ 3,1 millioner runde i Slingshot ledet av Framework Ventures.