Bitcoin vergrendeld op ethereum ontploft hoger terwijl de bliksemsnetwerkwaarde onberoerd blijft

In de afgelopen drie maanden, terwijl de waarde op Lightning Network op ongeveer 12 miljoen dollar is blijven steken, is het WBTC met maar liefst 1.600% gegroeid.

Het aantal Bitcoin dat vastzit op Ethereum blijft in een snel tempo groeien.

Een totaal van 18.221 BTC zijn nu opgesloten in het WBTC, dat zijn marktpet ook een nieuw record heeft bereikt, in het noorden van $200 miljoen.

Een ERC20-token, Wrapped Bitcoin brengt de waarde en de liquiditeit van Bitcoin naar de DeFi-wereld. Hier is één WBTC gelijk aan één BTC.

Omdat het een op Ethereum gebaseerde token is, is het geïntegreerd in Ethereum smart contracten, portemonnees en dapps. Ook is de overdracht van WBTC sneller dan de gebruikelijke bitcoin.

Het werd in januari 2019 gelanceerd als een samenwerkingsproject van Dharma, Compound, Kyber, Maker, Set Protocol, Ren en BitGo en is een poging om meer liquiditeit in het Ethereum-netwerk te brengen, aangezien de totale waarde van Bitcoin Evolution veel groter is dan die van Ether.

WBTC wordt gebruikt om te lenen en uit te lenen op platforms zoals Compound of zelfs voor margehandel op bijvoorbeeld Fulcrum dapp.

De groei van WBTC heeft de laag twee oplossingen op bitcoin overschaduwd, Lightning Network dat betalingen op bitcoin sneller en goedkoper maakt, waarvan de netwerkcapaciteit vastzit onder 1.000 BTC.

Deze groei deed zich voor in de afgelopen drie maanden, toen de marktcap van zowel het Lightning Network als het WBTC zich op hetzelfde niveau bevond en de laatste in deze periode met meer dan 1.600% groeide.

Onlangs heeft Blockstream zijn belangrijkste versie van c-lightning uitgebracht, de implementatie van het Lightning Network, genaamd „Rat Poison Squared on Steroids“.

Deze release komt met Multi-part payments (MPP) om de gebruikerservaring van LN te verbeteren, waardoor het makkelijker wordt om de fraudebestrijdingscomponent Watchtower te ondersteunen, en de basis te leggen voor een tool die „alle“ muntbewegingen van een gebruiker voor belastingdoeleinden volgt.