Financiële tophistoricus noemt Bitcoin de beste investeringsmogelijkheid

Bitcoin heeft sinds de dieptepunten van maart van $3.500 een sterke rally achter de rug.

De toonaangevende cryptocurrency handelt momenteel voor $19.300.

Niall Ferguson, een financieel historicus van het Hoover Instituut aan de Standford Universiteit, zei onlangs dat hij denkt dat Bitcoin een van de beste investeringsmogelijkheden is op dit moment.

Bitcoin zou ’s werelds beste investeringsmogelijkheid kunnen zijn

Bitcoin heeft sinds de dieptepunten van maart van $3.500 een sterke rally achter de rug. De toonaangevende cryptocurrency handelt momenteel voor $19.300, ver boven de dieptepunten van vorige week en meer dan 400% hoger dan de dieptepunten van maart.

Analisten denken dat de munt nog steeds relatief positief is in vergelijking met andere markten.
Niall Ferguson, een financieel historicus van het Hoover Instituut aan de Standford Universiteit, zei onlangs dat hij denkt dat Bitcoin op dit moment een van de beste investeringsmogelijkheden is:

„Ik ga met BTC mee. Het heeft een geweldig jaar achter de rug, een stijging van 165% tot nu toe. [Het is nu boven de $19.000.] Als je aan het begin van het jaar had gezegd: „De pandemie komt eraan. Het zal zeer storend zijn. Moet ik kiezen voor goud of voor BTC?“ Je zou gelijk hebben gehad om te kiezen voor BTC omdat het goud slechts 21% hoger is. Dus BTC is een orde van grootte hoger.“

Ferguson wees er grotendeels op dat Wall Street investeerders eindelijk de cryptocurrency omarmen:

„De acceptatie van Bitcoin als een digitale aanwinst, een quasi-digitaal goud, is versneld door deze pandemie. Bijna elke maand heeft een belangrijk figuur in de reguliere beleggingswereld gezegd: „Oké, nu zal ik BTC serieus nemen. Dit proces van institutionele adoptie moet verder lopen.“

Hij denkt dat een toevloed van Wall Street miljardairs die Bitcoin kopen met een klein percentage van hun portefeuilles, de prijs uiteindelijk dubbel zo hoog zal maken. Door een schaars aanbod en de HODLer-dynamiek kan de prijsactie van BTC extreem recursief zijn tijdens stierenmarkten.

Dit betekent dat een kleine hoeveelheid kapitaal ten opzichte van het marktplafond van BTC een buitenproportioneel effect kan hebben op de markt:

„Als alle miljonairs in de wereld collectief zouden besluiten om 0,2% van hun activa in Bitcoin te houden, zou de Bitcoin-prijs 15.000 dollar bedragen, wat het dit jaar bereikte. Als het 1% zou zijn, dan zou de prijs $75.000 per Bitcoin zijn. Dus, als mensen dit als een nieuwe vorm van activa aannemen die een respectabele plaats heeft in een gediversifieerde portefeuille, is er nog steeds een heleboel voordeel.

Beter dan goud: Wall Street Beleggers

Deze opmerkingen komen omdat Bitcoin op Wall Street is geaccepteerd als waarschijnlijk een betere investering dan goud.

Paul Tudor Jones, een miljardair vermogensbeheerder die bekend staat om zijn betere prestaties in de jaren 70 en 2008, zei onlangs dat hij denkt dat BTC beter is dan goud als belegging. Hij legde uit dat BTC het „snelste paard in de race“ zou kunnen zijn in deze omgeving.