Mike Novogratzs krav på Bitcoins popularitet vs Apple-aksjer bryter med statistikk

10. September 2020 Aus Von admin

Novogratz hevdet at Bitcoins popularitet har overgått alle andre eksisterende eiendeler, inkludert Google og Apple.

Data viser at selv om dette kan være eller ikke kan være tilfelle, er det sannsynligvis ikke.
Uansett er Bitcoins suksess med barnstorming ingen overdrivelse.

Novogratz gullrally

Mike Novogratz vet en ting eller to om tall. Den tidligere Goldman Sachs-partneren ble milliardær Bitcoin -tyren har brukt mesteparten av sin karriere på finans, så når han offentlig gjør et krav som involverer tall, setter folk seg opp og lytter.

Når han snakket på sin Twitter-konto nylig, hevdet Novogratz at Bitcoin nå er den mest eide finansielle eiendelen i verden, mer enn til og med Apple og Alphabet.

Hvis det er sant, vil dette være en banebrytende åpenbaring, fordi ikke bare det som gjør Bitcoin til den mest etterspurte eiendelen på jorden, men det vil også bety at om noen har lagt merke til det eller ikke, har krypto allerede krysset rubrikken for adopsjon.

Mens kryptoadopsjon generelt måles mot den fortsatte prevalensen av fiat-valuta, vil denne utrolige statistikken bety at alle muligens har målt feil.

Så er det sant?

For å finne veien til svaret, er den første tingen å gjøre å fastslå hvor mange som faktisk eier Bitcoin, og det er der ting blir litt vanskelige.

Saken er – til tross for eksistensen av en åpen blockchain som alle kan skanne gjennom med en block explorer – den mest informasjonen man kan få ut av den, er hvilken adresse som sender hvor mye til hvilken adresse og hvor mye er hvor. Det er umulig å ekstrapolere slike data til informasjon av høy kvalitet om hvor mange Bitcoin-eiere som finnes i verden.

Likevel representerer det en nyttig start på reisen dit, så vi kan begynne med å se på dette diagrammet som viser hvor mange blockchain-lommebøker – inkludert Bitcoin og alle andre kryptovalutaer – som for øyeblikket eksisterer.

Selv om dette ikke forteller oss særlig mye om Bitcoin spesifikt, setter det tonen for den neste biten av visuelle data, denne gangen fra BitInfoCharts som viser det totale antallet Bitcoin-lommebøker som eksisterer, og som inneholder en BTC-verdi over $ 1.

I følge målingen på (BTC-verdi => $ 1) som vanligvis brukes til å skille mellom aktive brukere / holdere og sovende lommebøker, eksisterer det for øyeblikket 36.107.965 Bitcoin-lommebøker. Dette er dessverre så langt dataene kan grave i.

Det er umulig å fastslå hvor mange av disse lommebøkene som tilhører unike individer, så man kan ikke bruke denne figuren som det totale antallet Bitcoin-brukere i verden. Man kan imidlertid ekstrapolere fra dette tallet at millioner – om ikke titalls millioner – av mennesker over hele verden for tiden bruker eller har Bitcoin.

Hva med Google og Apple-aksjer?

Jakten på å finne ut hvor mange aksjonærer disse to mega-selskapene har tatt med alt fra Alfabetets NASDAQ-side til Apples SEC- arkivering . Etter flere dager å lete gjennom bøkene sine for å få en ide om hvor man skulle få denne informasjonen, ble det sakte klart at bare institusjonell investeringsinformasjon er lett tilgjengelig på amerikansk offentlig arkivinformasjon.

Noen supplerende graver brakte opp uavhengige opsjonshandlere og økonom Thomas Miller, som til slutt ga et enkelt og klart svar på dette spesielle spørsmålet:

„Du finner ikke dette nummeret hvor som helst, og det ville være umulig å estimere.“

Enkelt sagt, i henhold til amerikansk lov, klassifiseres individuelle aksjeposter og ikke-institusjonelle aksjeporteføljer som privilegert informasjon som ikke kan bli funnet i det offentlige området. Det kan faktisk være ulovlig å plassere dem i det offentlige området.

Selvfølgelig, som tidligere Goldman Sachs-partner, har Novogratz muligens personlig kunnskap og tilgang som kan gjøre det mulig for ham å ringe. Men i fravær av det, må man anta at det er umulig både å finne ut antall Bitcoin-brukere og antall aksjeeiere i et børsnotert amerikansk selskap.

Som med Bitcoin, er den eneste tilgjengelige løsningen bred og uspesifikk, men gir likevel noe av en innsikt som ellers ikke ville være tilgjengelig. Diagrammet nedenfor er fra en Gallup-undersøkelse i USA som ble utført i juni 2020.